Добредојдовте

Мисија

Управата за домување на градот Ислип се стреми да постигне ефикасна и ефикасна испорака на пристојно, безбедно и достапно домување до квалификуваните станари и баратели, истовремено одржувајќи целокупна посветеност кон локалните заедници и владините субјекти во јурисдикцијата на органот за домување да промовираат соодветно и достапно домување, економска можност и соодветна животна средина ослободена од дискриминација.

Управата за домување во градот Ислип е посветена на обезбедување квалитетно домување за учесниците во програмите, вклучувајќи еднакви можности за домување.

Информации за фер домување и разумни сместувања за лица со попреченост, вклучително и NYS Div. за човекови права ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ОБЈАВАЊЕ СО ДОМУВАЊЕ НА ПРАВАТА НА СТАНАРИТЕ НА РАЗУМНИ МОДИФИКАЦИИ И СМЕСТУВАЊА ЗА ЛИЦА СО ИНФОРМАЦИИ. Може да се најде во менито за врски со кликнување на „Фер домување“

 

Вести за домување