Bagean 8

Apa baucer pilihan omah?

PIH HCV Landlord Sewa Proses Handout (1)mbukak file PDF

BISA APLIKASI? Program voucher pilihan omah minangka program utama pamrentah federal kanggo ngewangi kulawarga kanthi penghasilan murah, wong tuwa, lan cacat kanggo nyedhiyakake omah sing layak, aman, lan sanitasi ing pasar pribadi. Amarga pitulungan omah diwenehake kanggo kulawarga utawa individu, para peserta bisa nemokake omah dhewe, kalebu omah siji kulawarga, omah kutha lan apartemen.

Peserta bebas milih omah sing cocog karo syarat program kasebut lan ora diwatesi karo unit sing ana ing proyek omah sing disubsidi.

Voucer pilihan omah diwenehake sacara lokal dening lembaga perumahan umum (PHA). PHA nampa dana federal saka Departemen Perumahan lan Pembangunan Urban (HUD) AS kanggo ngurus program voucer.

Kulawarga sing ngetokake voucher omah tanggung jawab kanggo nemokake unit omah sing cocog kanggo pilihan kulawarga ing endi pemilik setuju nyewa miturut program kasebut. Unit iki bisa uga kalebu papan dununge kulawarga saiki. Unit sewa kudu memenuhi standar kesehatan minimum lan minimal, kaya sing ditemtokake dening PHA.

Subsidi omah dibayar menyang tuan tanah langsung dening PHA kanggo pihak kulawarga sing melu. Kulawarga kasebut banjur mbayar bedane ing antarane sewa nyata sing diwenehake dening tuan tanah lan jumlah sing dibayar ing program kasebut. Ana ing kahanan tartamtu, yen diwenehake dening PHA, kulawarga bisa nggunakake voucer kanggo tuku omah sing asor.

Apa aku layak?

Kelayakan kanggo voucher omah ditemtokake dening PHA adhedhasar total penghasilan bruto taunan lan ukuran kulawarga lan diwatesi kanggo warga AS lan kategori non-warga negara sing nduweni status imigrasi sing layak. Umume, penghasilan kulawarga bisa uga ora ngluwihi 50% saka penghasilan rata-rata kanggo kabupaten utawa wilayah metropolitan sing kulawarga milih urip. Miturut undang-undang, PHA kudu nyedhiyakake 75 persen voucher kanggo pelamar sing penghasilan ora ngluwihi 30 persen penghasilan rata-rata wilayah kasebut. Tingkat penghasilan rata-rata diterbitake dening HUD lan beda-beda miturut lokasi. PHA sing ngladeni komunitas sampeyan bisa menehi wates penghasilan kanggo area lan ukuran kulawarga.

Sajrone proses aplikasi, PHA bakal ngumpulake informasi babagan pendapatan kulawarga, aset, lan komposisi kulawarga. PHA bakal verifikasi informasi kasebut karo agensi lokal, majikan lan bank sampeyan, lan bakal nggunakake informasi kasebut kanggo nemtokake syarat program lan jumlah pambayaran omah.

Yen PHA nemtokake manawa kulawarga sampeyan layak, PHA bakal nyelehake jeneng sampeyan ing dhaptar tunggu, kajaba bisa nulung sampeyan langsung. Sawise jeneng sampeyan wis entuk ing dhaptar tunggu, PHA bakal ngubungi sampeyan lan ngetokake voucer omah.

Preferensi lokal lan dhaptar tunggu - apa lan apa pengaruhe kanggo aku?

Wiwit panjaluk pitulung omah asring ngluwihi sumber winates sing kasedhiya kanggo HUD lan lembaga perumahan lokal, suwene wektu tunggu umum umume. Nyatane, PHA bisa nutup dhaptar tunggu nalika luwih akeh kulawargane ing dhaptar tinimbang bisa dibantu ing mangsa ngarep.

PHA bisa netepake pilihan lokal kanggo milih pelamar saka dhaptar tunggu. Contone, PHA bisa menehi pilihan kanggo kulawarga sing (1) wong tuwa / cacat, (2) kulawarga sing makarya, utawa (3) urip utawa kerja ing yurisdiksi, mung kanggo menehi sawetara. Kulawarga sing nduweni pilihan kanggo kulawarga kaya ngono, luwih maju tinimbang kulawarga liyane ing dhaptar sing ora cocog karo pilihan liyane. Saben PHA duwe kabijakan kanggo netepake pilihan lokal kanggo nggambarake kebutuhan omah lan prioritas ing komunitas tinamtu.

Voucher omah - kepiye fungsine?

Program voucer pilihan omah menehi pilihan omah ing tangan kulawarga individu. Kulawarga murah banget milih PHA kanggo melu disengkuyung kanggo nimbang sawetara pilihan omah kanggo ngamanake omah sing paling apik kanggo kabutuhan kulawarga. Pemilik voucer omah menehi saran babagan ukuran unit sing cocog adhedhasar ukuran kulawarga lan komposisi.

Unit omah sing dipilih dening kulawarga kudu ketemu kesehatan lan safety sing bisa ditampa sadurunge PHA bisa nyetujoni unit kasebut. Nalika sing nyekel klaim nemokake unit sing dikepengini lan entuk persetujuan karo tuan tanah liwat syarat pajeg, PHA kudu mriksa pamriksan lan nemtokake manawa panyuwunan sing disuwak cukup lumayan.

PHA nemtokake standar pambayaran yaiku jumlah sing umume dibutuhake kanggo nyewa unit omah kanthi rega moderat ing pasar omah lokal lan digunakake kanggo ngitung jumlah pitulung omah sing bakal ditampa dening kulawarga. Nanging standar pambayaran ora diwatesi lan ora mengaruhi jumlah nyewa tanah sing bisa diisi utawa kulawarga bisa mbayar. Kulawarga sing nampa voucer omah bisa milih unit kanthi sewa sing ngisor utawa ndhuwur standar pambayaran. Kulawarga voucer omah kudu mbayar 30% saka pendapatan reged saben wulan kanggo mbayar lan keperluan, lan yen sewa unit luwih gedhe tinimbang standar pambayaran, kulawarga kasebut kudu mbayar jumlah tambahan. Miturut hukum, yen ana kulawarga pindhah menyang unit anyar ing ngendi sewa luwih saka standar pambayaran, kulawarga kasebut ora bisa mbayar luwih saka 40 persen pendapatan bulanan sing disesuaikan.

Peran - penyewa, tuan tanah, agen perumahan lan HUD

Sawise PHA nyetujoni unit omah kulawarga sing layak, kulawarga lan pihak omah menehi kontrak sewa, lan ing wektu sing padha, tuan tanah lan PHA mlebu kontrak pambayaran pitulung omah sing bisa digunakake kanggo jangka sing padha karo sewa. Iki tegese saben wong - penyewa, tuan tanah lan PHA - duwe kewajiban lan tanggung jawab miturut program voucher.

Kewajiban Penyewa: Nalika kulawarga milih unit omah, lan PHA nyetujoni unit lan sewa, kulawarga mlebu sewa karo tuan tanah paling ora setaun. Penyewa bisa uga kudu mbayar setoran keamanan menyang tuan tanah. Sawise taun pisanan, tuan tanah bisa miwiti sewa anyar utawa ngidini kulawarga tetep ing unit kasebut kanthi sewa wulan saben wulan.

Nalika kulawarga kasebut dienggoni ing omah anyar, kulawarga kasebut ngarepake sewaan lan syarat program, mbayar sewa sewa wektu, njaga unit kanthi apik lan ngabari PHA babagan pangowahan penghasilan utawa komposisi kulawarga. .

Kewajiban Tuan Rumah: Peran sing duwe omah ing program voucer yaiku nyedhiyakake omah sing layak, aman, lan sanitary kanggo panyewa kanthi nyewa sing cukup. Unit omah kudu ngliwati standar kualitas omah program lan dijaga nganti standar yen pamilik nampa pambayaran pambiyantu omah. Kajaba iku, tuan tanah ngarep-arep nyedhiyakake layanan sing disepakati minangka bagean saka sewa sing ditandatangani karo penyewa lan kontrak sing ditandatangani karo PHA.

Kewajiban Otoritas Perumahan: PHA ngatur program voucer kanthi lokal. PHA nyedhiyakake kulawarga kanthi pitulung omah sing ngidini kulawarga golek omah sing cocog lan PHA nggawe kontrak karo tuan tanah kanggo menehi pambayaran pitulungan omah kanggo kulawarga. Yen tuan tanah gagal ngrampungake kewajiban sing diwajibake ing sewa, PHA duwe hak mungkasi pambayaran pambiyantu. PHA kudu mriksa maneh penghasilan lan komposisi kulawarga paling ora saben taun lan kudu mriksa saben unit paling ora saben taun kanggo mesthekake yen memenuhi standar kualitas omah minimal.

Peran HUD: Kanggo nutupi biaya program, HUD nyedhiyakake dana kanggo ngidini PHA mbayar pambayaran pitulungan kanggo para kulawarga. HUD uga mbayar PHA kanggo biaya ngatur program. Yen dana tambahan kasedhiya kanggo mbantu kulawarga anyar, HUD ngundang PHA kanggo ngirim aplikasi dana kanggo voucher omah tambahan. Aplikasi banjur ditinjau lan dianugerahi dana menyang PHA sing dipilih kanthi kompetitif. HUD ngawasi administrasi program PHA supaya aturan program bisa ditrapake kanthi bener.